پایگاه اطلاع رسانی صاعقه

 
 
 پایگاه صاعقه::خوردن، نیاز طبیعی همه‌ موجودات زنده است اما تنها انسان است که توانسته برخلاف قوانین طبیعت رفتار کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی صاعقه  به نقل از خبرنگار   باشگاه خبرنگاران جوان: خوردن نیاز طبیعی همه‌ موجودات زنده است اما تنها انسان است که توانسته برخلاف قوانین طبیعت رفتار کند و با واکنش های فیزیولوژیک بدن خود مقابله کند که این رفتار موجب بروز احساسات خوشا‌یندی و پیروزی در فرد می گردد اما ادامه این رفتار می تواند زمینه ابتلا به بیماری بی اشتهایی عصبی(آنو‌رکسیا) را در فرد فراهم کند که این بیماری می تواند سلامت زنان و مردان را در تمام گروه های سنی به خطر بیا‌ندازد.
 
علی باجلان روانشناس در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی اظهار کرد: بیماران مبتلا به بی اشتهایی عصبی برخلاف واقعیت ، باور دارند که افراد چاقی هستند و از نظر روانی افراد بسیار تحریک پذیری هستند . از نشانه های بارز بی اشتهایی عصبی در این افراد افسردگی و اضطراب، لاغر شدن شدید و اختلال در عادت ماهانه به دلیل اختلالات هورمونی است که به آن آمونوره می‌گویند.
 
چه کسی به بی اشتهایی عصبی مبتلا است؟
بی اشتهایی عصبی به دلایل گوناگونی در افراد بروز می کند که با شناسایی دلایل این بیماری می توان به دنبال راهی برای ریشه‌کن کردن باشیم .
 
این روانشناس درباره ی دلایل بیماری بی اشتهایی عصبی می گوید: با علت یابی اختلال روانی به عوامل مختلفی می رسیم، بنابراین این بیماری چند عاملی است و چندین عامل در کنار هم باعث بروز آن می شود.که این عوامل به دو دسته عوامل درونی و عوامل بیرونی تقسیم می شوند.
 
وی سه دلیل تأثیر گذار بر بیماری بی اشتهایی عصبی را برشمرد: سه دلیل عمده برای بیماری بی اشتهایی عصبی وجود دارد.عوامل ژنتیکی یا وراثتی، اختلالات روانی یا سبک شخصیتی و شرایط خانوادگی، محیط اجتماعی و فرهنگی فرد که می تواند در بروز این اختلال روانی در فرد موثر باشند.
 
با فرزندان بی اشتهای خود چه کنیم؟
علی باجلان گفت: افراد در سنین نوجوانی از نظر روانی تمام فکر و ذهنشان به ظاهر خود معطوف است و می خواهند از طریق ظاهر جلب توجه کنند. بنا براین توجه جامعه و رسانه های جمعی و گروهی به ظاهر افراد حائز اهمیت است که موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماری بی اشتهایی عصبی در نوجوان که احتیاج به توجه و دیده شدن بیشتر دارند، می گردد.
 
رسانه های جمعی و گروهی
دکتر علی با‌جلان روانشناس در خصوص نقش رسانه های جمعی و گروهی در ایجاد بیماری بی اشتهایی عصبی تصریح کرد: فیلم ها و کارتن ها و انتخاب بازیگر‌ها در طرز تفکر کودکان و نوجوانان موثر است به گونه ای که یک بازیگر برای کودک و نوجوان الگو و معیار می شود و برای اینکه مثل آنها مشهور و مورد پسند عام باشند سعی می کنند خود را از نظر ظاهر به بازیگران نزدیک کنند پس رسانه های جمعی هم می توانند در بروز بیماری بی اشتهایی عصبی موثر باشند.
 
خانواده دلیل بروز بیماری بی اشتهایی در کودک
وی ادامه داد: تهیه اسباب بازی در دوران کودکی توسط والدین هم می تواند در شکل گرفتن فکر کودک و ایجاد زمینه بیماری بی اشتهایی عصبی موثر باشد به گونه ای که عروسک های باربی که نماد یک دختر زیبا هستند یک الگو برای کودکان می شوند که کودک سعی دارد تا خود را به او شبیه کند لذا به بی اشتهایی روی می آورد. سپس دیدگاه و معیار خانواده از یک دختر و پسر زیبا می تواند در بروز این بیماری در کودک موثر باشد، بنابراین باید به خانواده ها آموزش داده شود که معیار زیبایی، باربی بودن نیست.
 
نقش محیط اجتماعی و فرهنگی بر بیماری بی اشتهایی
دکتر علی باجلان درباره نقش محیط اجتماعی و فرهنگی که فرد با آن در ارتباط است، گفت: گاهی ممکن است فرد در محیطی زندگی کند که از نظر فرهنگی و یا اجتماعی فرد را به سمت باربی شدن و در نتیجه ی آن به بی اشتهایی عصبی سوق دهد تا مورد قبول آن اجتماع و فرهنگ قرار گیرد لذا محیط اجتماعی و فرهنگی نیز می تواند زمینه ساز اختلال بی اشتهایی عصبی در افراد شود.
 
نسخه ای برای بیماران بی اشتهای عصبی
این روانشناس بیان کرد:بهتر است در همان سنین کودکی و در مقطع تحصیلی پایین از طریق تست روانشناسی یک غربالگیری صورت گیرد تا افراد مستعد ابتلا به بیماری بی اشتهایی مشخص شوند و از همان ابتدا برای درمان آن اقدامات لازم صورت گیرد.
 
وی در پایان گفت: اضطراب، سرماخوردگی بیماری های روانی است. بنابراین افرادی که در محیط های پرتنش و اضطرابی هستند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های اختلال روانی قرار دارند. لذا توصیه می کنیم تا حد امکان از محیط و شرایط پرتنش دوری کنید.
 
 
گزارشی از میترا پوررمضان
 
انتهای پیام/

این صفحه را به اشتراک بگذارید