پایگاه اطلاع رسانی صاعقه

 

 پایگاه صاعقه::باید توجه داشته باشید این مطلب برای کودکان بالای یک سال است. کودکان زیر 6 ماه باید فقط شیر مادر یا شیرخشک بخورند و کودکان 6 تا 12 ماه نیز می توانند در طول روز مقداری آب هم بنوشند. برای اینکه شیر گاو به فرزند خود بدهید باید تا سن یک سالگی صبر کنید. این برای سلامت کودکان بسیار مهم است.

 

 

1. آب خالص

آب موجب تنظیم دمای بدن و آبرسانی به سلول های بدن می شود. این نوشیدنی خالص بدون اینکه قند یا کالری اضافه و مضری به بدن کودک برساند او را از انواع عفونت های ادراری و یبوست مصون می دارد.

2. آب طعم دار

آب طعم‌دار حاوی موادی است که شاید بدن کودک به آنها نیاز نداشته باشد. از جمله می توان به شکر یا شیرین کننده های مصنوعی اشاره کرد. منظور از آب طعم‌دار نوشیدنی های متنوع است که شاید سرشار از ویتامین باشند یا حاوی مواد مضر همچون کافئین باشند. شاید گیاهان دارویی و نوشیدنی باشند که برای کودک مفید نیستند. اگر می خواهید به فرزند خود آب میوه بدهید، بهترین کار این است که آن را با آب خالص مخلوط کنید. اگر آب میوه آماده از مغازه می خرید هم حتما برند خوب خریداری کنید و مطمئن شوید که 100 درصد طبیعی است و مواد شیرین کننده مصنوعی یا نگهداره های مضر در خود ندارد.

3. شیر گاو

همه می دانیم که شیر گاو یکی از بهترین و کامل ترین منابع کلسیم و ویتامین D است. همچنین پروتئین های مفید نیز دارد. کودکانی که روزانه نیم لیتر شیر گاو می خورند از نظر کلسیم و ویتامین D تامین هستند. برای کودکان بالای یک تا دوساله بهتر است شیر کامل مصرف کنید. برای کودکان بالای دو سال نیز شیر کم‌چرب گزینه مناسب تری است. بیشتر از سه لیوان شیر در روز به فرزندان خود ندهید زیرا ممکن است سیر شوند و دیگر غذاهای خود را میل نکنند.

4. شیر بدون لاکتوز

شیرهای بدون لاکتوز نیز همچون شیر گاو، ویتامین و مواد معدنی مفید برای بدن کودک را در خود دارند. تنها فرق آنها نیز با شیر معمولی، طعم شیرین تر آنها است.

5. شیر مادر

اگر پس از دو سالگی نیز همچنان دوست دارید به فرزندتان از سینه خود شیر دهید، مانعی وجود ندارد. شیر مادر همیشه منبع بسیاری غن یاز انواع ویتامین ها و پروتئین ها است. هچنین از نظر احساسی نیز فرزند را سیراب می کند زیرا به واسطه نوشیدن شیر، در آغوش مادر است و به او نزدیکی بیشتری را حس می کند.

6. لبنیات، کفیر، دوغ و ..

همه انواع محصولات لبنیِ نوشیدنی نیز نیز برای کودک مفید  هستند. آنها نیز عموما از شیر تهیه می شوند و همان مواد معدنی و ویتامین ها را در خود دارند. البته باید اشاره کنیم به اندازه خود شیر کلسیم ندارند. اما باید نکته ای را اشاره کنیم: نوشیدنی های همچون دوغ، کفیر، ماست و ... توسط باکتری های زنده تهیه می شوند و به همین دلیل بدن کودک را در برابر باکتری های مضر محافظت می کنند. البته میزان باکتری های محصولات مختلف متفاوت است. نوشیدنی های لبنی که شیرین هستند نیز شکر در خود دارند که چندان برای بدن مفید نیست.

7. شیر سویا

شیر سویا یکی از بهترین جایگزین ها برای شیر مادر است. البته مواد مفید کمتری دارد. اگر کودک شما فقط شیر سویا می نوشد، بهتر است با مشورت دکتر به او قرص مکمل نیز بدهید. ترجیحا شیرسویایی که ویتامین D و کلسیم نیز داشته باشد خریداری کنید. برای کودکان زیر دو سال بهتر است شیر کامل بخرید. شیر سویا هیچ گونه چربی اشباع شده و  کلسترول ندارد و در عوض مملو از اسیدچرب مفید امگا سه است.  البته انواع مفید آن در خود قند دارند.

8. شیربرنج

شیری که از برنج گرفته می شود، ویتامین و پروتئین کمتر از شیر گاو دارد. اما جایگزین خوبی برای شیر گاو به شمار می رود. برای کودکان زیر دوسال بهتر است از شیر برنج کامل (نه کم‌چرب) استفاده شود. ترجیحا هم برندی بخرید که کلسیم، ویتامین D و ویتامین B12 نیز در خود دارد.

9. شیر بادام

شیری که از بادام گرفته می شود، ویتامین و پروتئین کمتر از شیر گاو دارد. اما جایگزین خوبی برای شیر گاو به شمار می رود. برای کودکان زیر دوسال بهتر است از شیر بادام کامل (نه کم‌چرب) استفاده شود. ترجیحا هم برندی بخرید که کلسیم، ویتامین D و ویتامین B12 نیز در خود دارد.

10. شیر نارگیل

شیر نارگیل ویتامین و پروتئین کمتر از شیر گاو دارد. اما جایگزین خوبی برای شیر گاو به شمار می رود. برای کودکان زیر دوسال بهتر است از شیر نارگیل کامل (نه کم‌چرب) استفاده شود. ترجیحا هم برندی بخرید که کلسیم، ویتامین D و ویتامین B12 نیز در خود دارد.

11. آب میوه

نوشیدن یک لیوان آب میوه در روز بسیار خوب است. اما تا حد امکان سعی کنید فرزندتان خود میوه را میل کند. آب میوه فیبر و مواد معدنی که در خود میوه وجود دارند را ندارد. در ضمن، کودکان بیشتر دوست دارند معده خود را با آب میوه پر کنند و به این ترتیب غذاهای سالم و لازم را میل نمی کنند. اگر قرار است آب میوه به فرزند خود بدهید، حتما نوع 100 درصد طبیعی را انتخاب کنید. ترجیحا نیز بیشتر از ¾ پیمانه در روز به فرزند خود اجازه نوشیدن ندهید.

12. آب گوجه‌فرنگی و آب آووکادو

آب این سبزیجات برای مصرف روزانه کودکان مانعی ندارد. می توانید روزی یک لیوان آب گوجه‌فرنگی یا آب آووکادو به فرزندتان بدهید. یک لیوان در روز اشکالی ندارد. اما سبزیجات دیگر را بیشتر از نیم لیوان نباید کودک مصرف کند زیرا ممکن است بیشتر از حد نیاز بدن کودک در خود سدیم داشته باشند.

13. لیموناد خانگی

اگر خودتان در خانه آب لیموترش را می گیرید و شربت آب لیمو برای فرزندتان درست می کنید، مطمئنا ویتامین C زیادی را به بدن او می رسانید. اما لیمونادهای آماده و موجود در فروشگاه ها مملو از قند و شکر مصنوعی هستند که ترجیحا بهتر است برای فرزند خریداری نکنید.

14. نوشابه و نوشابه رژیمی

همه می دانیم نوشابه فقط خوشمزه است و هیچ ارزش غذایی ندارد. این نوشیدنی محبوب مملو از قندهای مصنوعی و رنگ و طعم دهنده ها است. بهتر است تا جای ممکن کودک از نوشیدن نوشابه منع شود.

15. چای سبز و چای سیاه

چای حاوی آنتی اکسیدان است که برای بدن مفید می باشد اما شاید کافئین نیز داشته باشد که برای بدن کودک مضر است. اگر قرار است فرزندتان چای بنوشد، ترجیحا بیشتر از ¼ لیوان در روز ننوشد. یا برای اطمینان بیشتر می‌توانید چای را با شیر مخلوط کنید و به کودک بدهید.

16. دمنوش های گیاهی
 

دمنوش های گیاهی هیچ ارزش غذایی ندارند و بهتر است به فرزندان خود از این نوع نوشیدنی ها ندهید. برخی از این نوشیدنی ها تاثیرات منفی در بدن کودک دارند و حتی می توانند منجر به مسومیت او نیز بشوند.

17. آب میوه های بسته بندی

بیشتر این آب میوه ها، آب قندهای رنگی با اسانس های مضر هستند و هیچ نوع ارزش غذایی ندارند. تا حد امکان از خریدن این نوع آب میوه ها برای فرزندان خود پرهیز کنید.

18. نوشیدنی های انرژی زا

این نوشیدنی ها نیز هیچ ارزش غذایی مفیدی برای کودکان ندارند. بیشتر آنها حاوی کافئین و شکر و شیرین کننده های مصنوعی هستند. در برخی هم انواع گیاهان و سبزیجات انرژی بخشی وجود دارند که برای بدن کودک به هیچ عنوان مفید نیستند. 
 

برگرفته از برترین ها


این صفحه را به اشتراک بگذارید